Skriv med Mian och Sara

Längtar du efter att få skriva? Har du en historia inom dig som pockar på att få komma ut? Skulle du vilja hitta tillbaka till skrivglädjen, kreativiteten och sätta igång med ett nytt skrivprojekt? Nu har du chansen! Med tre succéresor i bagaget anordnar vi återigen den uppskattade skrivarresan med författarna Sara Lövestam och Mian Lodalen. Precis som de två förra gångerna kommer vi att hålla till i underbara Stockholms skärgård - detta år på fina Svartsö i mellersta skärgården. Den natursköna miljön är perfekt för skrivande, skapande och avkoppling och vi kommer att ha Svartsö Skärgårdshotell & Vandrarhem alldeles för oss själva. Under fem dagar varvas föreläsningar, workshops och skrivövningar med naturvandringar, bastubad och utflykter på ön. Våra gemensamma, vegetariska måltider kommer att lagas med mycket kärlek och underbara smaker av vår egen mycket uppskattade kock Petra, även hon författare.

Du vill inte missa 2019:s roligaste och mest inspirerande event - boka din plats nu, innan de tar slut!

VAD? En skrivkurs för såväl nybörjaren som den mer erfarna skribenten, fylld med intressanta föreläsningar, skrivuppgifter och workshops. Vid sidan av undervisningen kommer flera spännande aktiviteter att erbjudas på Svartsö.

NÄR? Torsdag 27 juni - måndag 1 juli

VAR? Vi bor på fräscha och bekväma Svartsö Skärgårdshotell & Vandrarhem, www.svartsonorra.se I priset ingår boende i dubbelrum, enkelrum kan fås mot en tilläggskostnad på 700 kr.

PRIS? 8500 kr (Delbetalning är möjlig vid behov. Du kan även få en faktura om du vill dra av kostnaden på företaget)

Ingår:

  • Boende på Svartsö Skärgårdshotell & Vandrarhem (del i dubbelrum, enkelrum fås mot tilläggskostnad)

  • All undervisning

  • Måltider: 4 frukostar, 4 luncher, 3 middagar

  • Utflykter och underhållning

RESA DIT OCH HEM:

Vi åker gemensamt med Waxholmsbåt eller Cinderellabåt från Strömkajen. Resan till Svartsö tar cirka 1,5 timme.

OM SVARTSÖ:

Svartsö ligger i den mellersta delen av Stockholms skärgård och är en av de större öarna i området. Här möter du öppna jordbrukslandskap och under vår och sommar står ängar och dikesrenar fulla med blommor. Ön är cirka 1 mil lång och 2,5 km bred. Grusvägarna på ön är lämpliga för löpning, vandring eller en cykeltur. I de två stora, klara insjöarna huserar både storlommen och bäver. Rådjuren syns ofta beta och ibland bor det älg på ön.

MER INFORMATION OCH BOKNING: skrivarresor@gmail.com

Ett fullständigt program kommer att läggas ut inom kort.

Varmt välkomna!  


Omdömen av tidigare kursdeltagare:

Det var fantastiskt! Jag vill lära känna varenda person bättre, alla var så fina och kloka. Mian och Sara var superprofessionella och gav mig många nya tankar och idéer. Jag skulle gärna åka fler gånger.

Ni vet när en har det helt jävla fantastiskt. När en precis tagit en tugga av en varm kladdkaka, precis haft en lång orgasm, skrattat sig hes, lämnat in en deadline eller kubbat sig svettig - en sån känsla går jag runt med konstant. Jag är hög på min egen existens. Och häftigast av allt, jag skriver. Jag skriver och låter andra läsa. Jag har aldrig låtit någon läsa något tidigare. Men nu har två fått ta del av mina texter och båda vill läsa mer. Det är så stort att jag blir yr av tanken.

Tack för att du arrangerade Furusundsdagarna. Jag bär med mig en så varm känsla i hela mig.

Omvälvande och inspirerande. Fyra dagar med hög kompetens på kursledarna kompletterades på bästa tänkbara sätt av välviljan hos alla deltagare. Under några magiska dagar gavs skrivandet utrymme och vi delade livserfarenheter från med- och motgångar. Omslutna av en sanslöst stor välvilja.

Med Mian och Sara blir ett plus ett så oändligt mycket mer än två. Med deras generösa delande av egna erfarenheter fick vi som kursdeltagare insikt och kunskap om att författande kan vara allt. Med en sanslös generositet, hög kompetens och enorm välvilja överträffade Mian och Sara alla mina förväntningar.

Att skriva är att blotta sig, och det gjorde vi på alla sätt. Jag har sexton nya bff:s och minns plötsligt mer om vem jag är

Jag är så jävla tacksam över denna resa. Att jag tagit mig tid och utrymme i vardagen. Helvete vad jag är lycklig över denna resa. Dessa människor, kursledarna, vädret, maten, solen och all skriv-pepp!! Tack till mig själv för att jag är här!

Mian och Sara bidrar med två helt olika ingångar vilket är perfekt.

Inspirerande med många viktiga diskussioner, men också med mycket skrivtid eller tid för reflektion. Jag lärde mig mycket om författande men också mycket om mig själv.

Det var otroligt härligt och befriande. Och väldigt inspirerande och peppande på samma gång. Så många olika personer på samma yta, men det fanns gott om utrymme för att vara själv, få skriva ifred och få hänga med folk dygnet runt. Otroligt inspirerande och härlig miljö att vistas i. Väldigt bra upplägg med schema, fritid och frivilliga häng. Så jävla ljuvliga dagar som jag kommer minnas länge.

Det var toppenbra! En bra mix av olika innehåll med möjlighet att önska och påverka. Jättefin blandning också av två lärare med två olika författarstilar, det kändes verkligen som att de kompletterade varandra och gav en bred bild av hur en kan göra på olika sätt och hitta sin personliga stil.

Så vad tar jag med mig från den här resan? Jag tar med mig kärleken, inspirationen, lusten, orken, skratten, känslan av total samhörighet och ett helt gäng med nya fina vänner som tagit ett rejält bett i mitt hjärta och min själ.


Bilder från tidigare kurser - klicka här! Och här! 


Skrivet om resan:

Artikel i QX: https://www.qx.se/noje/kultur/30688/det-var-en-livshandelse/

Sara Lövestams krönika: https://www.litteraturmagazinet.se/sara-lovestam/boklogg/jobbet-som-blev-en--4859781

Mian Lodalens krönika: https://issuu.com/qxtra/docs/qxjanuari2016/21?e=18933218/31988881