Hälsoretreat med helande skrivande (Svartsö)

Under fem dagar i november kopplar vi bort vardagen, det ständiga bruset, stressen och alla måsten. I en underbart rofylld höstskärgård på ön Svartsö kommer vi att yoga, meditera samt göra terapeutiska skrivövningar. Vi lär oss att vara i nuet genom mindfulness med promenader i skogen och längs stränderna. I individuella, coachande samtal och gemensamma sharingsessioner kommer vi nära oss själva och varandra. Tillsammans lagar vi kulinariska vegetariska måltider för att kroppen ska må bra. Retreatet är också en digital detox som innebär att vi tar en välbehövlig paus från våra mobiltelefoner och datorer.

Unna dig detta unika tillfälle till återhämtning och rekreation!

När? 20-24 november 2019 

Var? Svartsö Skärgårdshotell & Vandrarhem www.svartsonorra.se

Kostnad: 7 495 kr ERBJUDANDE! Boka före 15 oktober och få 500 kr i rabatt! 

Detta ingår i priset:

  • Samtliga aktiviteter och workshops

  • Boende i dubbelrum/flerbäddsrum i stugor (Enkelrum kan fås mot tilläggskostnad)

  • Egen huskock och vegetarisk helpension

  • Bastubad vid havet

Anmälan och frågor: skrivarresor@gmail.com 

Om kursledarna:

Mikael är diplomerad stress och avspänningspedagog med kognitiv inriktning samt yogainstruktör i medicinsk yoga och kundaliniyoga. Han driver Ashram Villa Sunshine i spanska Sitges utanför Barcelona och har under många år drivit wellnesscentret Villa Sunlight. Mikael lagar husets medelhavsmat och undervisar gästerna i yoga och organiserar skräddarsydda rekreations-retreats. Mikaels gedigna arbetslivserfarenhet och kunskaper ger ett brett spektra av användbara verktyg för ökat välbefinnande och kunna leva sin dröm.

Läs gärna mer om Mikaels bakgrund och filosofi på hemsidan https://mikaelreuterberg.com

Ingrid är sedan många år frilansjournalist och eventproducent. Hon har givit ut två böcker, drivit lokala skärgårdstidningar och blev våren 2018 diplomerad skrivpedagog på Skurups folkhögskola. Ingrid har varit både fritids- och fastboende i Stockholms skärgård sedan 1979 och brinner för ölivet, litteratur och skrivande samt välmående och hälsa. Sedan 2015 anordnar hon kurser till Spanien och Stockholms skärgård genom de egna företagen Catalunya Travels och Skrivarresor. 


Kursinnehållet:

Helande skrivande

Ingrid håller i retreatets skrivprogram. Genom att skriva kan du lära dig att hantera och bearbeta negativa känslor som stress och ångest. Under denna vistelse får du möjlighet att skriva av dig. Att sätta ord på det svåra, jobbiga eller smärtsamma. Men även det som förgyller ditt liv och ger dig glädje och energi, samt sätta upp mål för ditt framtida välmående. Det handlar inte om att skriva "bra" eller att skapa något litterärt storverk, utan att använda skrivandet som terapeutiskt verktyg. Att kartlägga var du står och vart du vill, få ut allt som bubblar inombords, våga se känslorna och ta dig an dem istället för att trycka undan och bara ånga på som många gör i livet. Många tycker att det är oerhört befriande att skriva av sig, som ett slags dagboksskrivande. Deltagarna behöver inte alls ha någon skriverfarenhet, eller ambition med skrivandet. Övningarna är enbart till för dig, inte någon annan.

Yoga

Mikaels yoga är hans egen yogateknik som han kallar Feel Good Yoga - sköna enkla övningar för kropp och själ. Det är en meditativ yoga med andning, röst och klang som ger utrymme att hitta sin egen potential och kraft. Feel Good Yoga är stressreducerande, samtidigt som den stärker kropp och den mentala styrkan.

Coachande samtal

Mikael har individuella coachsamtal i cirka 30 minuter och är frivilliga för dem som till exempel önskar en livsstilsförändring eller har ett problem som kan vara relaterat till arbete, kost, träning, relationer eller återhämtning och stresshantering. Samtalen kan handla om att medvetandegöra, öka/hitta motivation, samt att upptäcka verktyg/förutsättningar till problemlösning.

Sharing

Ingrid och Mikael håller sharingssessioner som går ut på att var och en ges utrymme att under upp till max 3 minuter uttrycka vad hen har tagit med sig från dagen som varit, till exempel vad som varit givande eller utmanande. Det är en personlig reflektion som inte ska bemötas eller diskuteras i gruppen och man får dela precis vad man vill, eller inget alls om det känns bäst. 

Mindful walk

Mikael guidar en naturpromenad i fullständig närvaro, där deltagarna med enkla övningar får kontakt och utforska alla sin sinnen.

Matlagning

Deltagarna kommer att få lära sig att laga god och hälsosam mat under ledning av Mikael, som är autodidakt kock och haft egen restaurang i Barcelona. Han är även grundare av wellnessvillorna Villa Sunlight och Villa Sunshine i Sitges , där han under många år verkat som husens köksmästare. Mikael inspireras av att skapa maten ur ett holistisk perspektiv - ett helhetsperspektiv för miljö, kropp och själ. Mikael blandar allt inom "veggie" tillsammans med Medelhavskost.

Om Svartsö

Svartsö är en av mellanskärgårdens största öar. Här ges möjlighet att koppla av i väldigt lugn och rofylld miljö. Det finns skiftande natur med vacker ängsmark som betesdjuren håller öppna, svamp och bärrika skogar, samt ett rikt djur och fågelliv. Flera fina badsjöar och vackra småvägar för sköna promenader och cykelturer i en nästan helt bilfri miljö. www.svartso.se