Individuell skrivcoaching

Sitter du med en berättelse i huvudet och undrar hur du ska komma igång? Saknar du verktyg för att ta din berättelse från diffus idé till färdigt manus? Behöver du hjälp med struktur och upplägg? Har du kanske redan skrivit texter som du behöver konkret respons på, innehållsmässigt och språkmässigt? Eller är du nyfiken på att testa hur du kan använda helande skrivande som ett verktyg för att må bättre och vill ha skrivuppgifter som kretsar kring detta? Anlita mig som din personliga skrivcoach!

Jag hjälper dig att skapa en struktur, läser igenom dina texter och ger respons, peppning och skräddarsydda råd för att din berättelse ska lyfta och bli så intressant och levande som möjligt.  


I mitt personliga coachingpaket ingår:

• Ett introduktionsmöte online via Zoom eller telefon där vi går igenom ditt projekt och vilket sorts stöd du behöver. Vi går igenom syfte, struktur och innehåll samt gör tillsammans upp en plan med tydliga mål. Vi pratar också om skrivtekniker och skrivrutiner för att du ska kunna skapa förutsättningar i din vardag för skrivandet och för att du ska finna inspiration och glädje i din kreativa process.

• Du skickar texter (max 10 sidor) till mig varje eller varannan vecka under en bestämd tidsperiod. Behöver du konkreta skrivuppgifter att jobba med får du det. I min återkoppling, som du får via mejl, kommenterar jag bland annat språk, uppbyggnad, dramaturgi och gestaltning. Du får feedback på vilka som är textens styrkor och vad som kan utvecklas. 

• Ett avslutande möte online via Zoom där vi sammanfattar och utvärderar vårt samarbete och vad du behöver för att färdigställa ditt manus. Du får också tips på olika publiceringstjänster som du kan använda för att trycka boken, om du vill ha det.

Du kan välja mellan att boka enstaka coachtimmar eller få löpande stöd under en bestämd tidsperiod. Eftersom varje uppdrag är unikt och är därför också varje upplägg skräddarsytt och priset individuellt.


Jag som guidar dig i din skrivprocess har arbetat som journalist under drygt 25 år. Mina böcker "Tjejerna mot strömmen" (en hbtq-antologi) och "Hela världen på min soffa" (om resande, turism och Sverige som besöksmål) har givits ut på Periskop respektive Carlssons bokförlag 2003 och 2013. Jag är också certifierad skrivpedagog från Skurups folkhögskola samt har genomgått Write Your Selfs vägledarutbildning med inriktning på helande/läkande skrivande. Sedan 2015 driver jag Skrivarresor, där jag tillsammans med andra författare undervisar i bland annat självbiografiskt skrivande och helande skrivande.

Varmt välkommen att höra av dig med frågor eller boka direkt på skrivarresor@gmail.com Jag nås även på telefon, nr 070-473 50 18