En dröm om att få resa och skriva...

Jag som driver Skrivarresor har arbetat som journalist sedan 1990-talet och har två starka passioner i livet: att skriva och att resa. För mig var det därför en dröm som gick i uppfyllelse när jag fann en möjlighet att förena dessa intressen och erbjuda upplevelser för likasinnade. 

Under mitt yrkesliv har jag haft förmånen att skriva många resereportage, ge ut en bok om resor och turism samt arrangera skrivarresor till Spanien och Stockholms skärgård. Jag har även studerat och arbetat i länder som Danmark, Frankrike, USA och Lettland och min nyfikenhet på sociala strukturer och människan som kulturvarelse ledde mig till en masterexamen i visuell antropologi på Goldsmiths College i London år 2004. I juni 2018 tog jag min examen som skrivpedagog vid Skurup folkhögskola och har sedan dess hållit i föreläsningar och skrivworkshops på mina kurser samt givit individuella coachningar i skrivande. 

Skrivarresor erbjuder retreater för skrivande människor som vill lämna vardagen för en stund. För dem som vill komma till en inspirerande miljö som främjar kreativitet, avkoppling och reflektion. Platser och skrivteman skiljer sig åt men gemensamt för alla retreater är den personliga och genuina atmosfären, de små grupperna där vi kommer nära både oss själva och andra och de kompetenta och engagerade ledarna. Dessutom njuter vi av hemlagad, hälsofrämjande mat som lagas av vår egen kock och bor på vackra platser nära havet. 

Jag hoppas att du ska finna en resa som passar just dig!

Varma hälsningar

Ingrid Hedman