Skriv ditt liv Svartsö

                                                                 I SAMARBETE MED DAGENS NYHETER 

Alla människor bär på en unik historia. Ett liv innehåller såväl glädjeämnen som sorg, kärlek, smärta, utmaningar och lycka. Att skriva en självbiografisk berättelse kan fungera som terapi för att bearbeta minnen och händelser. En bok om ditt liv kan också bli en fin gåva till dina barn eller barnbarn.

Vill du lära dig att dokumentera ditt liv, eller valda delar av det, i novellform eller kanske en hel roman? Kanske funderar du på att låta trycka upp boken själv, eller så har du en dröm om att bli utgiven på förlag. Vi välkomnar alla, oavsett tidigare bakgrund och ambitioner med skrivandet, till vår kurs!

Kursen hålls på ön Svartsö i Stockholms mellersta skärgård. En ö som kanske är som vackrast under sensommaren och den tidiga hösten med sina vackra färger, sitt lugn och rofylldhet. 

Under kursen kommer du att få lära dig mer om och ha skrivövningar kring följande ämnen:

* I vilken form du kan berätta din historia - självbiografi, roman, autofiktion?
* Hur du får din historia levandegjord i text och gör den intressant för utomstående
* Hur du gestaltar händelser och karaktärer
* Hur du beskriver miljöer på ett levande och visuellt sätt
* Research - hur du använder dig av fotoalbum, brev, dagböcker, intervjuer i ditt skrivande
* Hur du avgränsar historierna och sållar i den skattkista av berättelser som är ett liv
* Vad vi kan lära oss av etablerade författare - vi läser och diskuterar andras självbiografier
* Att ge och ta emot textrespons
* Hur mycket man du "kan" skriva - vilken hänsyn ska man ta till andra?
* Hur du förbereder boken för utgivning och tar kontakt med förlag
* Hur du ger ut boken på egen hand

Tid:

1-5 september 2019

Kursledare:

Hillevi Wahl & Ingrid Hedman

Pris:

7 495 kr (ingår: boende i dubbelrum, helpension förutom en middag som vi äter på restaurang Sågen, alla föreläsningar och workshops samt aktiviteter)

I priset ingår ej resa med Waxholmsbåt tur/retur Strömkajen i Stockholm-Svartsö 

Anmälan

Plats: 

Svartsö Skärgårdshotell & Vandrarhem www.svartsonorra.se 

Övriga aktiviteter (frivilliga): 

Bastubad 

Promenad med guidning runt Svartsö 

Cykelutflykt med fika 

Joggingtur/powerwalk före frukost 


OM HILLEVI WAHL

Hillevi Wahl, född 1965, är en svensk författare, krönikör, poddare och föreläsare. Wahl växte upp i ett missbrukarhem och fick tidigt lära sig att ta hand om sig själv. Sin barndom och uppväxt har hon beskrivit i boken Kärleksbarnet och Hungerflickan och i den uppmärksammade SVT-serien Djävulsdansen av Ann Söderlund och Sanna Lundell. Hennes böcker har publicerats av Norstedts, Rabén & Sjögren, Pocketförlaget, Louise Bäckelins förlag och Kalla kulor. Wahl har arbetat som journalist och krönikör på bl a Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet, Expressen, Aftonbladet, Mama, Topphälsa och Vardagspuls.


OM INGRID HEDMAN

Ingrid Hedman, född 1972, är journalist, redaktör och skrivpedagog. Hon har drivit två skärgårdstidningar och frilansat för bland annat Dagens Nyheter, Vagabond, Amelia, Allt om Vin och QX. Hon har även fått två böcker utgivna; hbtq-antologin "Tjejerna mot strömmen", (Periskop förlag år 2003) samt "Hela världen på min soffa", om Sverige som turistland, socialt resande och kulturmöten (Carlsson förlag år 2013). Sedan 2014 har Ingrid arrangerat skrivarkurser i spanska Sitges och i Stockholms skärgård.  


OM SVARTSÖ 

Svartsö ligger i den mellersta delen av Stockholms skärgård och är en av de större öarna i området. Här möter du öppna jordbrukslandskap och under vår och sommar står ängar och dikesrenar fulla med blommor. Under hösten och vintern råder tystnad och rofylldhet - en perfekt plats att dra sig tillbaka, reflektera och skriva. Ön är cirka 1 mil lång och 2,5 km bred. Grusvägarna på ön är lämpliga för löpning, vandring eller en cykeltur. I de två stora, klara insjöarna huserar både storlommen och bäver. Rådjuren syns ofta beta och ibland bor det älg på ön.