Skriv för barn & ungdomar


När: våren 2022

Var: Svartsö Skärgårdshotell & Vandrarhem

Pris: 7 495 kr

Kursledare: Moni Nilsson och Ingrid Hedman

Deltagare: cirka 15

Har du drömt om att skriva för barn och ungdomar, men aldrig vågat eller tagit dig tid? Bär du på en historia som aldrig blivit berättad? Eller har du ett påbörjat bokmanus som du filat på länge men som aldrig blir klart?

Då kan denna kurs vara ditt första steg tillsammans med likasinnade. Vi går igenom både de konstnärliga och hantverksmässiga grunderna, och fokuserar på berättarperspektiv, tonalitet och vanliga fallgropar när man skriver för just barn och unga.

Under fyra dagar på ett sommargrönskande Svartsö, mitt i Stockholms skärgård, lotsar Ingrid Hedman (skrivpedagog) och Moni Nilsson (författare) dig lite närmre din dröm.

På kursen kommer du att få delta i föreläsningar, skrivövningar och diskussioner. Du kommer att få ägna dig åt eget skrivande och få individuell handledning av kursledarna.

Några av programpunkterna:

  • Att skriva för barn och att skriva för vuxna - vad är skillnaden?

  • Att väcka läsglädje och skapa bokslukare

  • Så bygger du en spännande intrig

  • Skriva dialog - hur och om vad pratar barn och ungdomar egentligen?

  • Skapa intressanta, trovärdiga karaktärer och miljöer

  • Genre och tema - spänning, fantasy, humor och svåra ämnen

  • Sensmoral och pekpinnar, upplysning och pedagogik

  • När skrivkrampen och idétorkan slår till - hur kommer jag vidare?

Utöver undervisningen blir det även cykelutflykter och promenader på ön, sol och bad, bastu, mycket skratt och gemenskap samt fantastiskt god, hemlagad mat från öns restaurang Bistro Sågen, där vi även intar vår middag en av kvällarna.

Varmt välkommen med din intresseanmälan!


VIKTIG INFORMATION

Detta event kommer att anordnas under förutsättning att smittspridningen minskat avsevärt och att regeringen lättat på föreskrifterna med 8-personersgräns för allmänna sammankomster. Om detta inte sker kommer vi att skjuta upp eventet till hösten och alla kursavgifter återbetalas.

I priset ingår boende i enkelrum och undervisningen sker utomhus då vädret tillåter. Vid sjukdom och uppvisande av läkarintyg återbetalas kursavgiften minus bokningsavgiften (1000 kr).


Om kursledarna:

Moni Nilsson, född 1955, är författare och framförallt känd för sina böcker om Tsatsiki, vilka även filmatiserats. Med sin förmåga att kombinera humor och värme med allvar och eftertanke har Moni Nilsson blivit en av Sveriges allra mest älskade författare. Moni Nilsson har förutom att skriva en mängd barnböcker, även suttit på stol nr 17 i Svenska Barnboksakademien. Genom åren har hon tilldelats många priser och utmärkelser, bland annat Bokjuryn, Nils Holgersson-plaketten, Astrid Lindgrenspriset och BMF-plaketten. Moni Nilsson är fritidsboende på Svartsös grannö Lådna. Här kan du läsa mer om Monis författarskap 

Ingrid Hedman född 1972, är journalist, kursarrangör och certifierad skrivpedagog. Hon har frilansat för en rad olika tidningar och varit chefredaktör för två skärgårdsmagasin. Ingrid Hedman har även fått två böcker utgivna; hbtq-antologin Tjejerna mot strömmen där hon verkade som redaktör samt Hela världen på min soffa, om Sverige som turistland, socialt resande och mångkulturella möten. Sedan 2014 arrangerar Ingrid skrivarkurser med olika teman i Stockholms skärgård och i spanska Sitges.

I priset ingår:

Boende i enkelrum (eller dubbelrum om så önskas), helpension, samtliga föreläsningar och workshops, utflykter och aktiviteter samt boken Semlan och Gordon.

I priset ingår inte:

Resan med Waxholmsbåt till och från Svartsö

En middag på restaurang Bistro Sågen