Tyst skrivretreat

Är du inne i en skrivprocess men har svårt med disciplinen och alla distraktioner runt omkring? Behöver du lugn och skrivro, men vill ändå vara i en gemenskap?

Nu upprepar vi förra sommarens succé och arrangerar ytterligare ett tyst skrivretreat där deltagarna fokuserar på sina egna skrivprojekt under dagtid. Varje morgon inleds med vitaliserande yoga, på kvällen har vi samtal kring skrivandet utifrån olika teman. En cykeltur bort finns en bastu för dem som vill värma sig och sedan ta ett dopp vid bryggan.

Eventet vänder sig till dig som vill komma bort från vardagens alla måsten och distraktioner för att få tid att skriva. Kanske arbetar du med en roman som måste bli klar? Kanske har du en idé till en berättelse som du vill utveckla i lugn och ro?

Den vackra skärgårdsmiljön är känd för att främja kreativitet och fokus. Under hösten är skärgården mycket stilla och rofylld - en perfekt tid för att tillsammans gå in i en skrivbubbla där vi skärmar av yttervärlden! Här finns utrymme att få med sig tips och råd om specifika texter eller om skrivandet i allmänhet. Den som vill är också varmt välkommen att läsa upp texter och få feedback, eller att skaffa en skrivkompis under veckan.

På Svartsö Skärgårdshotell & Vandrarhem har vi haft många härliga kurser och retreats sedan flera år tillbaka. Boendet är modernt och fräscht och alla som vill får möjlighet att bo i enkelrum. 

I samarbete med Dagens Nyheter 

När: 3-7 oktober 2022

Var: Svartsö 

Pris: 7995 kronor (allt utom båtresan med Waxholmsbolaget till och från ön ingår i priset) 


Innehåll:

Boende i enkelrum 

Vegetarisk helpension 

Egen skrivtid

Kvällssamling och samtal om skrivandet

Yoga varje morgon

Bastubad för dem som vill (en cykeltur 10 minuter bort) 

Rundvandring/cykeltur runt ön 


Intresseanmälan 


EVENTETS VÄRDINNOR 

Ingrid Hedman - Skrivarresors arrangör och samtalsledare under kvällarnas träffar då vi diskuterar skrivandet. Ingrid arbetar sedan många år som journalist och är certifierad skrivpedagog samt utbildad inom Write Your Self-metoden i helande/läkande skrivande.

Annette Nilsson - kommer att leda vår morgonyoga och vara huvudansvarig för vår goda vegetariska mat. Annette är certifierad Kundaliniyogalärare och har klasser i Norrtälje sedan fyra år. Hon ger gärna tips om kost och om specifika övningars effekter för hälsa och välmående.