Tyst skrivretreat

Är du inne i en skrivprocess men har svårt med disciplinen och alla distraktioner runt omkring? Behöver du lugn och skrivro, men vill ändå vara i en gemenskap?

Nu upprepar vi förra sommarens succé och arrangerar ytterligare ett tyst skrivretreat där deltagarna fokuserar på sina egna skrivprojekt under dagtid. Varje morgon inleds med vitaliserande yoga, på kvällen har vi samtal kring skrivandet utifrån olika teman och sedan avslutar vi dagarna med sköna bastubad. Eventet vänder sig till dig som vill komma bort från vardagens alla måsten och distraktioner för att få tid att skriva. Kanske arbetar du med en roman som måste bli klar? Kanske har du en idé till en berättelse som du vill utveckla i lugn och ro?

Den vackra skärgårdsmiljön är känd för att främja kreativitet och fokus. Tillsammans bildar vi en skrivbubbla där vi stöttar varandra i våra skapandeprocesser. Här finns utrymme att få med sig av tips och råd om specifika texter eller skrivandet i allmänhet. Den som vill är också varmt välkommen att läsa upp texter och få feedback, eller att skaffa en skrivkompis under veckan.

I år kommer vi att vara på den natursköna och idylliska ön Stora Kalholmen i mellersta skärgården. Här är vi alldeles ensamma och total stillhet råder - det enda som bryter tystnaden är måsarnas skrik och kluckande vågskvalp. Runt ön finns fina badklippor och naturstigar som leder genom blåbärsris och tallskog. Från vandrarhemmet blickar man ut över en lagunformad naturhamn. Det går också att promenera över till grannön Lilla Kalholmen; de två öarna binds samman med en charmig liten bro.

Boendet är ett STF vandrarhem och därmed enkelt och erbjuder dubbel-eller flerbäddsrum i huvudbyggnaden och i stugor. Vill du ta med eget tält och bo i går det också bra! Vattnet hämtar vi från brunnen och det är torrdass som gäller. Enkelt, avskalat, naturnära - detta är Stora Kalholmens och vår retreats motto och det du kan förvänta dig när du deltar i vårt event.  


När: 26-30 augusti 2022

Var: Stora Kalholmen 

Pris: 7495 kronor (allt utom båtresan med Waxholmsbolaget till och från ön ingår i priset) 


Innehåll:

Boende i dubbelrum/flerbäddsrum 

Vegetarisk helpension 

Egen skrivtid

Kvällssamling och samtal om skrivandet

Yoga varje morgon

Bastubad varje kväll  


Intresseanmälan 


EVENTETS VÄRDINNOR 

Ingrid Hedman - Skrivarresors arrangör och samtalsledare under kvällarnas träffar då vi diskuterar skrivandet. Ingrid arbetar sedan många år som journalist och är certifierad skrivpedagog samt utbildad inom Write Your Self-metoden i helande/läkande skrivande.

Annette Nilsson - kommer att leda vår morgonyoga och vara huvudansvarig för vår goda vegetariska mat. Annette är certifierad Kundaliniyogalärare och har klasser i Norrtälje sedan fyra år. Hon ger gärna tips om kost och om specifika övningars effekter för hälsa och välmående.


Tidigare boende på Stora Kalholmens vandrarhem ger stället betyget 4,9 av 5

PARADISE

Rekommenderad av Marieke, (Belgien fre 27 aug 2021)

"Eva welcomed us to paradise and after my stay I can only confirm. The place is wonderfully quiet and beautiful. It's a no fuzz place and that simplicity is great. I would highly recommend. "

FRIDFULLT VANDRARHEM I SKÄRGÅRDEN.

Rekommenderad av Jonas (Sverige tis 10 aug 2021)

" Stora Kalholmens vandrarhem ligger isolerat på en liten skärgårdsö. Här finns en undangömd vik där båtar ankrar för natten. Naturen är uppfriskande och ön är väldigt fridfull. Vandrarhemmet är mysigt och här skulle man egentligen velat stanna längre och bara slappna av. "

MAGISKT I SKÄRGÅRDEN

Rekommenderad av Pia, (Sverige lör 17 jul 2021)

"Absolut finaste vandrarhemmet i skärgården om man gillar lugn och ro och avskildhet. Otroligt vackert!"